Irma Joubert vertelt…


Over Hildegard van Irma Joubert
Het is 1905 – Midden in de nacht, in het diepste geheim, moeten de kleine Hildegard en haar ouders vluchten van hun landgoed. De Russen komen!
Voor het eerst merkt Hildegard hoe afschuwelijk oorlog is. Haar kindertijd is voorbij.

Jaren later – Hildegard worstelt om de man lief te hebben die haar vader voor haar heeft uitgekozen. Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt in hun nieuwe woonplaats Berlijn de kleine Esther geboren. Maar als haar man en zonen zijn vertrokken naar het front en de bommen op Berlijn beginnen te vallen, zijn Hildegard en Esther op zichzelf aangewezen.
Elke nieuwe dag wordt getekend door verwoesting, honger en kou. Ternauwernood slaagt ze erin zichzelf en haar dochtertje in leven te houden.

Als ook deze oorlog ten einde is, zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Verscheurd door verlies neemt ze een moedig besluit.

Een ontroerende historische roman over de strijd van een moeder die vecht om een toekomst voor haar dochter.

Kijk hier voor meer informatie over Hildegard.

3 Comment

 1. Heb net Hildegard in één adem uitgelezen,mooi,verdrietig,spannend.
  wij kijken al weer uit naar deel 2 !
  begreep alleen niet waarom Hildegard zo negatief deed tegen Gunther aan het einde van het verhaal?

 2. margotvandeuvern says: Beantwoorden

  ik heb het boek net gekoch t!mein moeder en mein dochter heten Hildeggard! mein moeder is in de 1 weldorlog uit Pruisen vor de Russen gevlucht,en later in 1954 met 10 kinderen uit de DDR naar het westen gevlucht! Ik her ken veel dingen en word er nog verdrietig van ,wanner houden oorlogen op!?

 3. HET MEISJE UIT HET VERSCHOLEN DORP IS WEER NET ZO AANGRIJPEND ALS iRMA HAAR ANDERE BOEKEN!! AL HAAR BOEKEN ZIJN FANTASTISCH !
  Ik bezit ze allemaal en geef ze aan vriendinnen voor hun verjaardag, niemand kan meer in een ander boek zich verliezen zoals in Irma haar boeken. Ronduit prachtig van het begin tot het eind!!!

Geef een reactie