Het meisje uit het verscholen dorp

Waardering 4.80 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 klantbeoordelingen)

22.99

Koop Product

Categorie:

Het meisje uit het verscholen dorp

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje.

Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal het daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt?

5 reviews for Het meisje uit het verscholen dorp

 1. Waardering 5 uit 5

  Lenie Machielsen

  Zodra het boek in Nederland uitkwam heb ik het besteld. Vrijdag ontvangen. Ik ben er zaterdag in begonnen en kon het niet meer wegleggen. Weer een prachtig boek met spanning, ontroering en het gevoel dat je lezend leert over mensen en gebeurtenissen. De boeken van Irma Joubert houden je altijd nog een tijdje bezig en je denkt er regelmatig aan terug. Met een goed gevoel en verlangen naar het volgende boek.

 2. Waardering 4 uit 5

  De heer

  Heerlijk boek
  Proeft naar meer,zou door willen lezen
  Boven verwachting boeiend
  Prachtig weer vanuit kind geschreven

 3. Waardering 5 uit 5

  Gerdien

  Het boek gekocht toen Irma Jorbert in Nederland was. Het was bijzonder om haar in levende lijve te zien en te spreken. Ik kon niet wachten om aan het boek te beginnen, maar wilde toch eerst nog een keer ‘Hildegard’ lezen. Toen ik eenmaal aan ‘Het meisje uit het verscholen dorp’ begon, kon ik niet meer stoppen. Wat een knap geschreven boek! Irma heeft het weer voor elkaar gekregen om de personages zo treffend neer te zetten en zoveel interessante historische feiten door haar verhaal te weven. En ach… hoe vaak dacht ik tijdens het lezen: Arme lieve Mentje. Wie gaat er nu eindelijk eens voor jou zorgen.
  Dit kleine meisje die zoveel meemaakte, raakte me enorm. Kortom: Weer een geweldig boek!

 4. Waardering 5 uit 5

  Riny

  Geweldig boek! Indrukwekkend en ontroerend. Kon het niet wegleggen. Ga beslist meer boeken van Irma lezen

 5. Waardering 5 uit 5

  Greet fritz. Xxxxx

  Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord. Zag een advertentie van een boekhandel met Hildegard en het meisje in verscholen dorp. Aangeschaft en ik ben gaan lezen. Wat een mooie boeken. Vooral meisje in verscholen dorp heeft me gegrepen. Ontroerend en wat een dappere mensen en Mentje vooral. Zo jong en dan zoveel meegemaakt.Kijk uit naar vervolg. Vijf sterren voor dit boek.

Een beoordeling toevoegen