Kronkelpad

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

22.50

Koop Product

Categorie:

Kronkelpad

Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te gaan in de praktijk die ze van haar vader heeft overgenomen.

Marco Romanelli, die ternauwernood het concentratiekamp overleefde, keert in 1945 terug naar zijn ouderlijk huis is Noord-Italië. Zijn gezondheid is verwoest. Op aanraden van zijn broer Antonio, die zich als architect in Zuid-Afrika heeft gevestigd, vertrekt ook Marco naar Zuid-Afrika, in de hoop dat het warme, droge klimaat hem goed zal doen. Zo komt hij terecht in hetzelfde dorp als Lettie en wordt hij een van haar patiënten.

Samen vinden zij liefde en geluk – maar dan breekt er polio uit…

Opnieuw een schitterende roman waarin Irma Joubert historische feiten naadloos verweeft met een hartverwarmend verhaal. ‘Kronkelpad’ is het laatste deel in het drieluik, na ‘Kind van de rivier’ en ‘Pontenilo’.

‘Dit boek laat op een indrukwekkende manier zien dat onrecht en onderdrukking niet het laatste woord hebben.’

– Els van Dijk, directeur EH, over Kind van de rivier

‘Jouberts grote passie is verhalen vertellen en dat kan ze als geen ander. Daar is dit boek opnieuw het bewijs van. Een dikke pil die je móet uitlezen, al kost het je je nachtrust.’

– Nederlands Dagblad over Pontenilo

Irma Joubert schrijft historische romans. Ze was jarenlang docent geschiedenis. Haar romans Het meisje uit de trein en Kind van de rivier zijn ongekende bestsellers.

1 review for Kronkelpad

 1. Waardering 5 uit 5

  Francisca den Otter

  Dit laatste deel van de tweede trilogie van Irma Joubert sluit deze mooie serie af.

  In dit, wederom, prachtige boek volg je het leven van Lettie Louw. De dochter van dokter Louw. Ook zij maakt deel uit van de vriendengroep van De Wet, Boelie, Christine, Klara en Annabel.

  Het boek begint in het heden, Lettie praat met een studente die een historisch verhaal uit de 1e bron wil horen. In een ander lettertype spring je dan naar het verleden. Op een gegeven moment is het alleen maar verleden. Lettie haar leven, als dochter van de huisarts die de praktijk zal overnemen gaat natuurlijk niet over rozen. Lettie haar ouders zijn volslank, Lettie is ook volslank en wordt voor haar gevoel daardoor over het hoofd gezien. In elk geval heeft ze gevoelens voor een aantal mannen, maar helaas zijn die gevoelens niet meteen wederzijds. De meeste van de mannelijke vrienden zien Lettie als een goede vriendin.

  Lettie valt wat af met de tips van Klara, doet wat aan haar kapsel en haar kleding en ze straalt, niet alleen van binnen maar nu ook van buiten. Marco, de broer van Antonio komt op advies van Antonio naar Zuid-Afrika omdat het klimaat er zoveel beter is als in de bergen in Italië waar hij woont. Aangezien zij dokter is wordt hij haar patiënt. Er begint iets te groeien tussen de twee en uiteindelijk komt het van een huwelijk. Ze krijgen zelfs twee prachtige dochters. Maar ook nu gaat Letties leven niet over rozen…
  Het laatste stuk van het boek speelt 15 jaar later, en is dus weer terug bij het begin van het boek als de studente met Lettie praat.

  Na het lezen van dit laatste boek van de trilogie ken je de families uit het kleine dorp en op de Plaas erg goed en eigenlijk verwacht ik ze dan ook bij een bezoek aan Zuid-Afrika zomaar tegen te komen 🙂

Een beoordeling toevoegen