Hildegard

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

22.50

Koop Product

Categorie:

Hildegard

Het is 1905 – Midden in de nacht, in het diepste geheim, moeten de kleine Hildegard en haar ouders vluchten van hun landgoed. De Russen komen! Voor het eerst merkt Hildegard hoe afschuwelijk oorlog is. Haar kindertijd is voorbij.

Jaren later – Hildegard worstelt om de man lief te hebben die haar vader voor haar heeft uitgekozen. Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wordt in hun nieuwe woonplaats Berlijn de kleine Esther geboren. Maar als haar man en zonen zijn vertrokken naar het front en de bommen op Berlijn beginnen te vallen, zijn Hildegard en Esther op zichzelf aangewezen. Elke nieuwe dag wordt getekend door verwoesting, honger en kou. Ternauwernood slaagt ze erin zichzelf en haar dochtertje in leven te houden.

Als ook deze oorlog ten einde is, zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Verscheurd door verlies neemt ze een moedig besluit.

Een ontroerende historische roman over de strijd van een moeder die vecht om een toekomst voor haar dochter.

 

‘Hildegard’ is het eerste deel van een nieuwe trilogie.

 

De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert was jarenlang docent geschiedenis. Nu schrijft ze historische romans die de harten van tienduizenden lezers hebben veroverd, zowel in Zuid-Afrika en Nederland als in Duitsland en de Verenigde Staten.

2 reviews for Hildegard

 1. Waardering 5 uit 5

  Judith Schultink

  Dit boek is niet in een paar woorden te omschrijven. Een poging:
  Meesterlijk en in één adem uitgelezen. Prachtige historie en overweldigende emoties bij alles wat Hildegard in haar leven meemaakt.
  Terugkomend op de laatste regel uit het dankwoord van de schrijfster: Dank dat ook het verdriet, door je vingers heen, het boek is ingetrokken.

 2. Waardering 5 uit 5

  Gerlinda Snoei

  Dit boek is echt schitterend geschreven! Zal het iedereen aanraden om het te kopen en te lezen!

Een beoordeling toevoegen