Hildegard

5.00 van 5 gebaseerd op 5 waarderingen
(5 klantbeoordelingen)

Hildegard von Plötzke is geraakt door de berichten over de Eerste Wereldoorlog, die in alle hevigheid is losgebarsten. Ze besluit vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis van Königsberg en ziet met eigen ogen welke verschrikkingen de oorlog aanricht.

Koop dit boek

Hildegard

Hildegard von Plötzke is geraakt door de berichten over de Eerste Wereldoorlog, die in alle hevigheid is losgebarsten. Ze besluit vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis van Königsberg en ziet met eigen ogen welke verschrikkingen de oorlog aanricht. Na de oorlog trouwt ze met de arts Ziegfried von Stein en samen vestigen ze zich in Berlijn. Ze krijgen twee zoons, de Weimar-republiek komt op en Hitler begint zich te roeren. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Hildegards derde kindje geboren. Terwijl haar man en twee zoons dienen aan het front, probeert zij met haar kleine meisje stand te houden te midden van bombardementen, kou en honger.

Na de oorlog zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Alles wat haar lief was, is ze kwijt – behalve haar dochtertje. Ze besluit alles op alles te zetten om haar een goed leven te bieden. Als zich een kans aandient om naar Zuidwest Afrika te emigreren, grijpt Hildegard die dan ook met beide handen aan. Maar de werkelijkheid verschilt bitter van wat ze ervan verwachtte…

Over Hildegard

Hier vind je allerlei achtergrondinformatie bij Hildegard. Klik op de tab om meer te weten te komen over streekgerechten, het landschap, de gebouwen, de liedjes, etc.

 

Zo krijg je een nog beter beeld van de wereld die Irma Joubert in Hildegard beschrijft – en die grotendeels ook daadwerkelijk bestaan heeft of nog steeds bestaat!

Kinderliederen in Hildegard
Vaderlandse liederen in Hildegard
Klassieke muziek in Hildegard
Gezangen in Hildegard
Recepten in Hildegard
Gebouwen in Hildegard

5 reviews for Hildegard

 1. 5 van 5

  Wat kan ze mooi schrijven. Je leert je geschiedenis weer en weet dat er leed en verdriet is in beide kanten. Er vallen ook veel tranen , want ik zit helemaal in het boek

 2. 5 van 5

  Weer een prachtig boek, wat je helemaal meeneemt. Geweldig zoals Irma Joubert de geschiedenis in een verhaal kan verwerken, waarin je leert maar ook meeleeft met de personages.Ik zie nu al uit naar deel 2.

 3. 5 van 5

  Weer een geweldig boek!!! Je blijft erin lezen totdat het uit is. Kan bijna niet wachten tot volgende deel uit komt.

 4. 5 van 5

  Prachtig boek! Heb het expres heel langzaam gelezen om er extra lang van te genieten. De sfeer in het boek blijft als een warme deken om je heen wervelen. Heel bijzonder.

 5. 5 van 5

  Heerlijk boek.
  Zeker mooi omdat Zuidafrika ons lievelingsland is.
  In Namibia hebben we 8 dagen rondgereden.
  Waanzinnig mooi!!

  Zie uit naar het tweede deel.

  Dank. Dank. Margaret Poelman-Noort

Een beoordeling toevoegen