Het spoor van de liefde

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

18.50

Koop Product

Categorie:

Het spoor van de liefde

De hartverwarmende voorgeschiedenis van Gretls Zuid-Afrikaanse ouders – een liefdesverhaal dat ontroert en bemoedigt, geschreven door Irma Joubert.

Johannesburg, begin jaren ’30. Kate Woodroffe is een beschermd leven gewend. Als ze besluit haar studie sociologie af te sluiten met een veldonderzoek onder arme blanke Zuid-Afrikanen, zijn haar ouders dan ook niet enthousiast. Kates vader is directeur van een mijn. Hij vraagt aan Bernard Neethling, zijn felste tegenstander bij de vakbond, zijn dochter te begeleiden in de achterbuurten van Johannesburg. Zo hoopt hij dat Kate veilig is en dat hij tegelijk Bernhard voor zijn ideeën kan winnen.
Er gebeuren echter hele andere dingen. Kate en Bernard raken hopeloos verliefd – een relatie die vanwege het standsverschil tot mislukken gedoemd is.

Irma Joubert schrijft historische romans. Ze was jarenlang docent geschiedenis. Haar romans zijn ongekende bestsellers.

1 review for Het spoor van de liefde

 1. Waardering 5 uit 5

  Francisca den Otter

  Meer dan prachtig verhaal!
  Dit is het tweede deel in een trilogie. Het eerste deel ging over het leven van de geadopteerde dochter van Kate & Bernhard.
  Dit boek gaat over het leven van Kate en natuurlijk over dat van Bernhard, maar hij komt pas iets later in beeld. In eerste instantie is daar Duncan, de man waarvan iedereen verwacht dat Kate zal gaan trouwen. Maar Kate wil niet, stelt alles uit, wil studeren, iets bijzonders voor een meisje uit de gegoede kringen in de dertiger jaren in Zuid-Afrika. Maar Kate zet door en doet wat haar hart haar ingeeft. Omdat het de geschiedenis is van Kate en Bernhard weet je aan het begin van het boek al dat ze bij elkaar zullen komen (elkaar zullen krijgen om het zo maar even te zeggen) maar toch maakt dat helemaal niet uit. De verschillen zijn groot, je leest over de armblankes in die jaren, het leven in de stad en op het platteland. Maar ook lees je over de geschiedenis van de ouders van Kate, die het ook niet gemakkelijk hebben gehad vroeger.

  Dit tweede deel is net als het eerste deel een meer dan prachtig boek.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…