Het meisje uit de trein

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

15.00

Koop Product

Categorie:

Het meisje uit de trein

Polen, 1943. Op een donkere nacht loopt ergens in een bos een broodmager meisje. De jonge verzetsstrijder Jakób Kowalsky, op weg naar huis na een geheime missie, vindt haar en neemt haar mee naar huis.

Bij het boerengezin komt kleine Gretl tot rust en raken haar afschuwelijke herinneringen op de achtergrond. Na de oorlog kunnen Jakóbs ouders echter niet meer voor haar zorgen. Als door een wonder krijgt Gretl de kans mee te doen met een adoptieprogramma voor gezinnen in Zuid-Afrika. Daar vindt ze een thuis en is ze gelukkig in de warme Afrikaanse zon. Maar ’s nachts, in het koude donker, zijn er de nachtmerries…

Wanneer Jakób naar Afrika komt en haar opzoekt, wordt Gretl opnieuw met het droevige geheim van haar verleden geconfronteerd.

 

 

Irma Joubert schrijft historische romans en was jarenlang docent geschiedenis.  Het meisje uit de trein is haar debuut in Nederland.

 

‘De mooiste Afrikaanse roman van de afgelopen 10 jaar.’

– Cornee van der Wind-Ferreira, docent Driestar College Gouda

‘Absoluut een aangrijpend verhaal!’

– Els Florijn, auteur van Het meisje dat verdween

‘Een prachtige, gevoelige roman met een ontroerend einde.’

– Job Koppejan, Boekhandel Smit, Gouda

 

2 reviews for Het meisje uit de trein

 1. Waardering 5 uit 5

  Francisca den Otter

  Mooi en aangrijpend verhaal

  Mijn eerste kennismaking met de boeken van Irma Joubert. Dit prachtige verhaal dat begint in WO2 en je meeneemt door Polen, Duitsland en Engeland naar Zuid-Afrika. Een meer dan prachtig en aangrijpend verhaal. Achterin het boek schrijft Irma hoe ze op het verhaal gekomen is, helaas kom je daar niet helemaal achter want het ‘lees verder’ op de website is er niet.

  Het verhaal gaat over de 7-jarige Gretl, die later Grietje zal gaan heten. Maar daar tussenin ligt het hele verhaal. Aan het einde van het boek is Grietje namelijk 21 en woont ze bij haar adoptieouders in het Bosveld in Zuid-Afrika.
  Een werkelijk prachtig en aangrijpend verhaal, waarbij je ook nog wat leert over de rol van Polen in de Tweede Wereld oorlog. Meer verklappen wil ik niet.
  Aangezien dit het eerste boek van een trilogie is raad ik aan ook deze echt als eerste te lezen.

 2. Waardering 5 uit 5

  Liesbeth Mous

  Zo’n mooi en ontroerend boek! Mijn eerste kennismaking met Irma Joubert.
  Ook Tolbos, het derde deel is zo mooi. Het tweede deel heb ik helaas niet gelezen maar ga dat zeker doen!!

Een beoordeling toevoegen